Wat is een kringloopwinkel

banner youtube

Kringloopwinkels, een niet meer weg te denken fenomeen in deze tijd. Zo’n twintig jaar geleden was het zo dat als iets je niet meer aanstond, je iets nieuws kocht en het oude gewoon aan de straat zette, het werd wel opgehaald en naar de stort gebracht. Met het eindelijk iets meer milieu gericht denken veranderde dat snel. Er kwamen speciale winkels waar mensen hun nog goede bruikbare spullen konden inleveren en zo kregen deze artikelen een tweede kans. In het begin werd er hoofdzakelijk gebruik van gemaakt van mensen met een magere beurs. Dat is helemaal veranderd, het begon met de jongeren die het wel kek vonden om in ooit gedragen kleding te lopen en waarom zou je dure meubels kopen als je voor een tiende ook prachtige dingen kunt aanschaffen. Op dit moment zie je steeds meer milieubewuste mensen die vaak mooie duurzame ooit gedragen kleding kopen.

P1070676 P1070671

De kwaliteit van de artikelen wordt ook steeds beter.

Er zijn in Nederland twee soorten kringloopwinkels.

Commerciële, dit zijn winkels waar mensen werken in loondienst en er echt winst gemaakt moet worden en er zijn zogenaamde goede doelen kringloopwinkels. Deze werken met alleen maar vrijwilligers en de nettowinst die er gemaakt wordt gaat naar een goed doel.

Goede doelen winkel “eenGoedIdee” is een winkel waar alleen vrijwilligers werken. Enthousiaste mensen die zich inzetten om deze wereld een ietsie pietsie beter te maken door er voor te zorgen dat nog mooie spullen een tweede kans krijgen.

P1050203 P1070645

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s